درس چهارم: نوار ابزار Dress Up Features
شما درس چهارم از دوره آموزش آنلاین کتیا (محیط Part Design) با موضوع نوار ابزار Dress up features را مشاهده می نمایید. جهت مشاهده سایر درس های این دوره کلیک کنید.
شما درس چهارم از دوره آموزش آنلاین کتیا (محیط Part Design) با موضوع نوار ابزار Dress up features را مشاهده می نمایید. جهت مشاهده سایر درس های این دوره کلیک کنید.
اگر نوارابزار (Toolbar) با نام Dress up features را مشاهده نمیکنید وارد فضای Sketch شده و مسیر زیر را طی کنید :
Menu > View > Toolbars
و تیک گزینه Dress up features را فعال نمایید. این نوار ابزار برای کشیدن مقاطع چهار ضلعی، دایره، خطوط و … استفاده میشود.
در نوار ابزار Dress Up Features میتوانیم بر روی لبه های قطعه کار فیلت اعمال کنیم که انواع آن در زیر توضیح داده شده است:
در این حالت اندازه شعاع فیلت برای ما مهم است و اینکه چقدر از طول لبه ها درگیر این شعاع میشوند اهمیتی ندارد.
در این حالت دقیقا میزان درگیر شدن دو لبه تحت تاثیر فیلت ها مهم است و شعاع فیلت بر مبنای فاصله میان دو لبه بعد از فیلت زدن تعیین میشود. (با نگه داشتن ماوس روی آیکن فیلت در نوار ابزار Dress Up Features مشاهده میشود)
این حالت در ویدئو توضیح داده نشده چرا که کاربرد زیادی در بحث فیلت زدن ندارد، با این حال یکی از گزینه های نوار ابزار Dress Up Features است.
برای ایجاد این فیلت میتوانید نقاط مختلف روی یک لبه را پس از کلیک روی فیلد Points که بصورت پیش فرض روبروی آن ۲points نوشته شده است انتخاب کنید. لبه با توجه به نقاط داده شده به چند قسمت مختلف تقسیم میشود. برای هر کدام از این قسمت ها با کلیک روی آن ها در قطعه میتوانید شعاع دلخواه و متفاوتی انتخاب کنید. بدیهی است که اگر تمام شعاع ها را یکسان انتخاب کنید تفاوتی با فیلت عادی نخواهد داشت.
از طرفی در زبانه ی Selection Mode اگر حالت Minimal را انتخاب کنید کنج های لبه ها بصورت مثلثی خواهد بود.
Face-Face Fillet : در این حالت بجای انتخاب کردن یک لبه، دو صفحه ای که همدیگر را در یک لبه قطع میکنند انتخاب میکنیم و کتیا بصورت خودکار لبه ی میان آن ها را فیلت میزند.
Triangent Fillet : در این حالت سه صفحه که همدیگر را قطع میکنند انتخاب میکنیم. در فیلد Face to Remove انتخاب میکنیم کدام یک از این سه صفحه حذف شده و جای آن را فیلت میان دو صفحه دیگر بگیرد. این ابزار نیز کارایی چندانی در مدل کردن قطعات ندارد.
در صورتی که عرض یا ارتفاع یکی از صفحاتی که لبه ی آن فیلت یا Chamfer میخورد کوچکتر از اندازه فیلت باشد با پیغام خطا روبه رو خواهید شد. جهت رفع عیب میتوانید اندازه فیلت را به حدی کم کنید که امکان زدن Fillet یا Chamfer وجود داشته باشد.
سلام سوالی داشتم درباره اینکه چگونه طول لبه ایی را که میخواهیم فیلت بزنیم مشخص کنیم. مثلا اگر طول لبه ۴۰ میلیمتر باشد ما میخواهیم ۲۰ میلیمتر از آن را فیلت بزنیم. آیا در کتیا این امکان وجود دارد . سپاسگزارم