اینجا راهنمای مجموعه مدیریت موجودی است.

منظور از موجودی (Inventory) و مدیریت آن چیست؟

موجودی یا Inventory چیست و انواع آن کدام است؟

در این درس مفهوم موجودی (Inventory)، انواع موجودی‌های حسابداری (Accountung Inventories) و موجودی‌های عملیاتی (Operational Inventories) و همچنین منظور از مدیریت موجودی (Inventory Management) را توضیح خواهیم داد.



هزینه‌های موجودی

هزینه‌های موجودی (Inventory Costs) شامل هزینه سفارش‌دهی، خریداری، نگهداری و کمبود موجودی

برای تصمیم‌گیری در مورد مسائل کنترل موجودی، باید هزینه‌های مختلفی که ممکن است به واسطه موجودی‌ها تحمیل شوند یا اصطلاحاً هزینه‌های موجودی را بشناسیم. در این درس هزینه‌های موجودی شامل سه گروه هزینه‌های خریداری، هزینه‌های نگهداری و هزینه‌های کمبود را توضیح خواهیم داد.



مدل مقدار اقتصادی سفارش (EOQ)

مدل Economic Order Quantity یا EOQ

در این درس، یکی از ساده‌ترین اشکال مدل EOQ را ارائه خواهیم کرد. فرض‌های زیاد این مدل سبب می‌شوند که گزینه مناسبی برای بسیاری از مسائل کنترل موجودی نباشد، با این وجود خیلی از مدل‌های پیشرفته‌تر بر اساس همین مدل بنا شده‌اند؛ لذا برای یادگیری آن‌ها در درس‌های آینده باید ابتدا با مدل EOQ آشنا شویم.



مدل EOQ با فرض مجاز بودن Backordering

EOQ with Backordering Allowance: مدل مقدار اقتصادی سفارش با در نظر گرفتن بک اوردر

یکی از فرض‌ها در مدل EOQ این است که: «همیشه موجودی کافی برای پاسخ به تقاضا داریم، پس با کمبود موجودی روبه‌رو نمی‌شویم و هزینه‌ای بابت آن نمی‌دهیم». چنین فرضی کاملاً خوشبینانه است و می‌خواهیم آن را تعدیل کنیم؛ بدین منظور فرض می‌کنیم که اولاً «کمبود موجودی مجاز است» و ثانیاً «راهکار ما در دوران کمبود موجودی این است که سفارش مشتریان را ثبت کنیم و بعداً به آن‌ها پاسخ دهیم».