شما در حال خواندن درس مقدمه‌ی اتیکت کسب‌وکار از مجموعه‌ی آداب معاشرت در کسب‌وکار هستید.

اتیکت کسب و کار

مجموعه‌ی آداب معاشرت در کسب‌وکار (اتیکت کسب‌وکار) شبیه داستانی است که در هر فصل، موقعیتی را شبیه‌سازی می‌کنیم و رفتارهای متناسب با آن را توضیح می‌دهیم. هدف این است که وقتی در شرایط واقعی با این موقعیت‌ها روبه‌رو می‌شویم، رفتارهای حساب شده و استانداردی داشته باشیم. با این کار حرفه‌ای‌تر به نظر می‌رسیم، از اضطراب‌مان کاسته می‌شود و عملکرد بهتری خواهیم داشت.

اگر قصد مطالعه‌ی اتیکت کسب‌وکار را دارید، نباید از آن انتظار علمی و دقیق بودن داشته باشید؛ چرا که اتیکت کسب‌وکار مبتنی بر قواعد نانوشته‌‌ی عرفی است و عرف لزوماً با مبانی علمی انطباق ندارد. بدین جهت شاید وقتی از نگاه یک روان‌شناس، جامعه‌شناس یا فیلسوف به مطالب این مجموعه می‌نگرید، بعضی از آن‌ها را بی‌منطق یا بی‌پایه قلمداد کنید. به عنوان مثال، در درس اتیکت معرفی افراد به این نکته اشاره می‌کنیم که در جلسات کاری، معیار «جایگاه سازمانی» از «سن شناسنامه‌ای» مهم‌تر است؛ حال آن که شاید یک فیلسوف یا روان‌شناس نسبت به این ملاحظه موضع‌گیری کند.

برای استفاده‌ی بهتر از مطالب این مجموعه و پیشگیری از ابهامات رایج، لطفاً به نکات زیر توجه کنید:

۱- هر درس از این مجموعه به یک «موضوع مشخص» اختصاص دارد و مستقل از درس‌های دیگر است. گاه مطالب بعضی درس‌ها با یکدیگر هم‌پوشانی پیدا می‌کنند؛ مثلاً در «اتیکت جلسات» مجبوریم به «اتیکت مکالمه» یا «اتیکت معرفی افراد» هم اشاره کنیم. در این حالت به جای تکرار مطالب، لینک درس‌ها و مطالب مرتبط را در اختیارتان قرار می‌دهیم. مثلاً توضیح می‌دهیم که: «در شروع جلسات باید نفرات معرفی شوند که ملاحظاتش را در این درس نوشته‌ایم». ضمن این که در پایان هر درس (مثل همین درس)، فهرست کامل موضوعات درج شده است تا ساده‌تر به درس‌های دیگر دسترسی داشته باشید.

۲- معمولاً در نوشته‌هایی از جنس اتیکت که در ارتباط با هنجارها و تفکیکِ رفتارهای درست و غلط هستند، بعضی خوانندگان قد علم می‌کنند که: «مگر نویسنده چه جایگاه ویژه‌ای داشته که برای دیگران تعیین تکلیف کرده است؟». در پاسخ به این سؤال، باید روی این نکته تأکید کنیم که مطالب این مجموعه مبتنی بر نظرات شخصی نیستند، بلکه برآمده از عرف هستند و آن‌ها را از کتاب‌های معتبر استخراج کرده‌ایم.

۳- با این که ایرانیان از حیث آداب معاشرت زبان‌زد خاص و عام هستند، باید قبول کنیم که مراودات دنیای کسب‌وکار به یک کشور خاص محدود نمی‌شوند و بین‌المللی هستند. بدین جهت در تألیف درس‌های این مجموعه، از منابعی استفاده کرده‌ایم که جنبه‌ی بین‌المللی دارند و مطالب‌شان با عرف تجاری  عموم کشورها -از جمله ایران- هماهنگ است. همچنین در مورد موضوعاتی مثل «اتیکت پوشش» یا «اتیکت دست دادن» که با عرف‌ کشورمان مغایرت دارند، به کلّی هیچ درسی ارائه نخواهیم کرد.

در پایان، امیدواریم که این مجموعه بتواند قدمی مثبت و رو به جلو در فعالیت‌های حرفه‌ای‌تان باشد و به تحقق بهتر و سریع‌تر اهداف‌تان کمک کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید